Lån uten Sikkerhet lav Rente | IPS Näyttö | Test av Kredittkort 2018 | Strømleverandør | Hyttealarm | Forsikring Sammenligning | Billigste Mobilabonnement 2018 | Billig Bilforsikring
Background Image

RIGO-Odličen zobozdravnik v prelepi Istri

Ulica Marca della Pietra 10, Rovinj, Hrvaška

Dentalna klinika Dr. Rigo je bila ustanovljena od leta 1990 kot prva zasebna zobna klinika v neodvisni Republiki Hrvaški.

Na 160 ms posebej zasnovanem okolju boste našli tri sodobne in popolnoma opremljene operacije. Poleg tega ima klinika lasten zobozdravstveni laboratorij, v katerem je skozi tisoče izredno zadovoljnih bolnikov prešlo in priporočalo svoje storitve različnim ljudem po vsej Evropi, kar je zagotovilo prestiž in nenehni pretok dela.

Ko vi ali vaše ljubljene potrebujete odlične zobozdravstvene storitve, se prepričajte, da je zobozdravstvena klinika Dr. Rigo kraj, kjer boste našli rešitev za vse vaše težave.

V kliniki nudijo sledeče storitve:

 

rtg

IMPLANTOLOGIJA

Implantologija je sodobna veja zobozdravstva, ki se ukvarja z reševanjem vseh oblik edentulosnosti z vdelavo zobnih vsadkov v čeljustnico.

Zobni vsadki so titaniumski vijaki, ki se vstavijo v čeljustnico z manjšimi kirurškimi posegi.

Vsako izvlečeno zob lahko zamenjamo z vsadkom, ki po obdobju adhezije kosti postane nadomestni zobni koren. V primerih, ko je več zob manjkajoče, z vsadki se lahko izognete mobilnim protetičnim rešitvam tako, da vsadki postanejo nosilci mostov, ki so najbolj naravna zamenjava zob. Ko manjkajo vsi zobje, lahko popolne odstranljive zobne proteze zamenjamo s popolnoma fiksnimi rešitvami na vsadkih.

Na manjšem številu implantatov se lahko stabilizirajo tudi odstranljive zobne proteze in tako postanejo stabilnejše in udobnejše. V primerih, ko se zaradi dolgotrajne edentuloze pojavi kostna atrofija in za implantat ne obstaja prostornina kosti, je treba pred namestitvijo implantacij povečati količino kosti z določenimi operativnimi postopki (dviganje sinusov ter horizontalno in vertikalno povečanje kosti s presadki).

implantologija
implantologija

 

KOZMETIČNA STOMATOLOGIJA

Danes sodobni čas prinašajo nujnost zdravja, lepote in uspeha, kar pogosto pomeni isto: lep nasmeh.

Lep nasmeh in sijoči zobje so najboljši kazalci zdravja in ključ do lepega in mladostnega videza.

Lepi in zdravi zobi igrajo pomembno vlogo pri dvigovanju samozavesti in olajšanju obvladovanja življenjskih izzivov.

Sčasoma zobe fiziološko pokažete ali zaradi uživanja nekaterih hrane, pijač ali drog.

Zaradi oblačenja, travme ali neustreznih nadevov spremenijo obliko mladosti.

Te spremembe povzročajo izgubo mladostnega nasmeha in nezadovoljstva z lastnim videzom ali izgubo zaupanja.

Sodobna zobna medicina ponuja številne učinkovite rešitve za rastoče estetske zahteve, od beljenja zob, nadomeščanja sivih amalgamskih nadevov z belimi, kompozitov ali celo boljše laboratorijske inline, cirkonijeve keramike ali polne keramične krone, do estetskih furnirjev.

Poleg tako imenovane “bele estetike” sodobna zobozdravstvena medicina ponuja številne postopke za izboljšanje tako imenovane “roza estetike”, gingivoplastike, kjer se na učinkovit način lahko doseže lep in simetričen nasmeh, do metod kostne resekcije do ublažiti tako imenovani gingival nasmeh (gumijasti nasmeh) ali rešitev gingivalne recesije (golih korenin).

estet_stom

 

PROTEHTIKA

Glavna naloga sodobne protetike je zamenjava izvlečenih zob ter izboljšanje njegove funkcije in estetike. Pomanjkanje zob se lahko reši na več načinov, odvisno od prednostnih nalog pacienta.

Sodobna protetika lahko nudi več rešitev, odvisno od protetične, biološke, estetske ali funkcionalne indikacije ali finančne situacije.

Poleg tega je za obnovo manjkajočih zob protetično mogoče odpraviti vse vrste popravkov od blagih do zmernih neskladij, kot so položaj zob, oblika in barva.

Sodobna zobozdravstvena medicina omogoča nadomeščanje popolne edinstvenosti, ki nudi več rešitev kot le odstranljive zobne proteze, zobne proteze, zobne proteze, ki jih podpirajo vsadki, do popolnoma fiksnih rešitev na vsadkih. Delni edentulizem se lahko delno reši z mobilnimi protezami ali pritrdi s kronami in mostovi na zobne zobe ali vsadke.

Krone so lahko metalokeramične, cirkonceramične ali popolnoma keramične, odvisno od ločljivosti funkcionalnih in estetskih zahtev.

Za popravek manjših estetskih napak v zobeh, kot so razbarvanje zob, razpok, obraba, velik, neustrezni tesnilec in za korekcijo oblike in položaja furnirjev in kron.

protetika

 

PERIODONTOLOGIJA

Periodontologija je veja zobozdravstva, ki se ukvarja z ohranjanjem periodontalnega zdravja, gingivom (gumi), zobnim cementom zob, periodontalnim ligamentom in alveolarno kostjo.

Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na razvoj in širjenje parodontalne bolezni, najpomembnejša pa sta genetska nagnjenost, oslabljen imunski sistem in lokalni dejavniki, kot so bakterijske okužbe zaradi pomanjkanja zobne higiene in ustne kariesa (bakterijska plošča, račun) štrleče nadevi, krone, mostovi, kajenje, prehrambene navade in drugo.

Najpogostejše parodontalne bolezni so gingivitis in periodontitis .

Za preprečevanje teh bolezni so najučinkovitejša ustna higiena in redna zobna kontrola.

Poleg rednega čiščenja in poliranja zob je mogoče doseči pravočasno diagnozo in preprečevanje napredovanja katerekoli periodontalne bolezni.

Ob pojavu parodontalne bolezni je prvi korak v zdravljenju “začetna periodontalna terapija”, kar pomeni čiščenje zob mehke plošče, bakterijske plošče in trde plošče, račun nad robom dlesni, strganje in poliranje koren pod gingivalnim robom.

Če takšno zdravljenje ne vodi k zdravljenju periodontalne bolezni, je potrebna kirurška terapija.

Katera je sestavljena iz vrste intervencij, ki segajo od odstranitve periodontalnih žepov do regeneracije kosti okoli zob.

paradontologija

 

ENDODONIKA

Ko je karies tako napredoval in je dosegel zobno pulpo (živec), bol zob boli, potem pa je potrebno zdravljenje zob endodontsko.

Z ustrezno lokalno anestezijo in koferdamsko izolacijo zoba se odstranjuje zobna pulpa, koreninski kanali se očistijo in razširijo, nato pa hermetično zapirajo.

Z endodontsko obdelanim zobom, zaradi pomanjkanja velike količine zobne snovi, je običajno treba nadgraditi in protetično fiksirati z vložkom, onlay, prekrivnimi ali krono.

Na ta način lahko zob več let služijo pacientu.

endodoncija

 

 RESTAVRACIJA

Restavracija je ena od temeljnih disciplin klasične zobozdravstvene medicine, ki vključuje zdravljenje najpogostejše in razširjene zobne bolezni – zobni karies.

Zobje, ki trpijo zaradi zobnega kariesa, se zdravi z anestezijo in rotacijskimi instrumenti za odstranjevanje obolelega tkiva zoba in nadomešča ter nadgradi s sodobnim, estetskim, kompozitnim polnjenjem.

Zahteve za kakovostno in trajno kompozitno polnjenje so izolacija zoba s kofferdamom.

konzervativa

ORTODONIKA

Ortodontija je podružnica zobozdravstva, ki se ukvarja s korekcijo nepravilnega položaja zob in z medmaksilarnim odnosom, s ciljem doseganja simetrije, funkcije in estetike celotnega gastronomskega sistema.
Idealen je za začetek ortodontskega zdravljenja v otroštvu, čeprav je danes mogoče s tako terapijo zdraviti bolnike vseh starosti.
Terapija vključuje uporabo mobilnih ali fiksnih naprav, odvisno od anomalije, ki jo je treba popraviti, starosti bolnikov, trajanja terapije, preferenc bolnikov in njihovih financ.
Poleg lepšega nasmeha, s korekcijo položaja zob, se zaradi čiščenja s čopičem in žlebom pojavi preprečevanje zobnih kariesa in parodontalne bolezni.

ortodoncija

 

KOZMETIČNI POSTOPKI

Popravljanje gub v perioralnem predelu se izvaja s polnili na osnovi hialuronske kisline.

Hialuronska kislina je naravna snov, ki jo najdemo v veznem tkivu kože, kjer ima večplastno vlogo: hidratacijo kože, vzdrževanje kožnega tona in nevtralizacijo škodljivih prostih radikalov.

Obnovitev hialurona se obnavlja normalna količina vode v tkivu, zaradi česar je koža elastična in čvrsta.

Postopek je zelo preprost. Potreben je le en obisk za izvedbo zdravljenja s hialuronskim polnilom za korekcijo gub in traja približno 10-15 minut.

Zdravljenje je sestavljeno iz uporabe hialuronskega polnila z različno gostoto v mestih z različnimi gubami.

Ne potrebuje anestezije, temveč le uporabo anestetske kreme na koži, po dveh urah pa se lahko bolnik vrne na vsakodnevne aktivnosti.

To preprosto zdravljenje odpravlja gube okoli ustnic, nosu (nasolabialne gubice), lica, ličnic, brade, oči in nosne baze.

estetski

 

DENTALNI LABORATORIJI

Zasebni visokokakovostni opremljeni zobni laboratorij omogoča čimprejšnjo in najbolj natančno izdelavo vseh protetičnih in implantacijskih protetičnih restavracij. Stalna navzočnost naših zobnih tehnikov, od trenutka, ko se natisnejo do testiranja končnega dela, to je prava formula za odličnost in vaše zadovoljstvo.

No Reviews

Post a Comment

Write a Review

Ulica Marca della Pietra 10, Rovinj, Hrvaška

Get Directions